Novosti
Udruženje obrtnika Jastrebarsko osvojilo 2. mjesto na natjecanju KotloVINA Show

08. 09. 2015.

Udruženje obrtnika Jastrebarsko osvojilo je 2. mjesto na 7. gastronomsko-zabavnom show pod nazivom KotloVINA show, koji se održao u nedjelju, 6. rujna 2015. godine na kojem se okupio rekordan broj ekipa i u slobodnoj i u vatrogasnoj konkurenciji, njih ukupno četrdesetak.

To je otvoreno natjecanje ekipa u pripremanju poznatog prigorskoga specijaliteta-kotlovine pred stručnim žirijem.

U ekipi udruženja uz podršku predsjednika udruženja Stipe Bučara sudjelovali su slijedeći: Stjepan i Ljiljana Slemenšek, Goran Rački, Sanja Ravenščak, Marina Grgas, Ranko Kordić, Denis Krcivoj, Božidar Matasić, Nada Golojuh, Robert Braje i Monika Čunko.

Natjecatelji se prijavljuju u dvije kategorije: u prvu kategoriju moguse prijaviti sva dobrovoljna vatrogasna društva, a druga kategorija je otvorena za sve fizičke i pravne osobe.

Među ovogodišnjim prijavama natjecala se i ekipa "Ministarski kotao" koju je predvodio ministar Mihael Zmajlović.

Ocjenjivalo se prema kriterijima: izbor i kvaliteta vina, aroma kotlovine, aroma umaka, vizualni izgled kotla (šešira, tanjura) te ukupna razina nastupa ekipe (styling, fairplay, zabava).

Pred stručnim žirijem kojeg su činili: Robert Ripli - Gastronomadi, Rene Karaman - Menuhr., Martin Đureković - Limarija Sebastijan, Martina Lukić - TZGJ i Boris Lukšić - predsjednik Uprave Lidl Hrvatska - koji je ujedno bio i generalni sponzor natjecanja, najviše su u vatrogasnoj konkurenciji pokazali vatrogasci DVD-a Čeglje, koji su tako po drugi puta odnijeli titulu ''majstora kotlovine''. Druga je bila ekipa DVD-a Horvati, treća ekipa DVD-a Domagović, dok je DVD Petrovina dobila nagradu za najbolji ukupni nastup.

Najveća se i najnapetija borba vodila u otvorenoj konkurenciji u kojoj su po drugi puta nakon 2011. pobjedu odnijele Vinske kraljice Zagrebačke županije. Druga je bila ekipa Udruženja obrtnika Jastrebarsko, a treća ekipa Z.E.T.I.

Najveselijom ekipom proglašena je ekipa Bubi i prijatelji iz Karlovca, za posebnu razinu nastupa nagradu je dobio Sanjkaški klub Plešivica 1907 - koji je svoju kotlovinu umjesto vodom zalijevao snijegom, a za ukupnu razinu nastupa nagradu je dobila najmlađa i najsimpatičnija ekipa - Dvorska vina Šoškić.

Žiri je izabrao najbolje u obje kategorije, a najbolji "majstori kotlovine" dobili su vrijedne nagrade koje je osigurao sponzor Limarija Sebastijan d.o.o.

Glavni sponzor ovogodišnje manifestacije bio je Lidl Hrvatska koji je organizirao i nagradnu igru za građane čija je nagrada veliki kotao.
__________________________________________________________________________________________________

UO-Jastrebarsko ©2013.
Obrazovanje
Najnovije informacije o obrazovanju

Tečajevi i osposobljavanje
Detalji o tečajevima

Galerija:
    visual light boxby VisualLightBox.com v6.0