Novosti
design by: LUXOR informatički poslovi
Energetska obnova obiteljskih kuća

04. 05. 2015.

Na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost FZOEU  objavljen je natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća.
U prilogu je "VODIC Kako do sredstava za energetsku obnovu kuca 2015" te ukoliko o ovome neznate ništa počnite s ovim prilogom ili još kraće priloženim letkom.
Sve detaljnije informacije nalaze se na linku Fonda :


Osim u 2015., natječaj će se provoditi i idućih 7 godina.
Novosti su prema izmjenama Programa Vlade u 2015. godini sljedeće :
1) OMOGUĆENA PRIJAVA SVIM GRAĐANIMA
Građani se od 2015. godine za sufinanciranje prijavljuju direktno u Fond
2) OBUHVAĆEN VEĆI BROJ KUĆA
Izmijenjena definicija obiteljske kuće u Programu, što je osiguralo sudjelovanje kućama građevinske bruto površine do 600m2 ili s maksimalno 3 stambene jedinice. Ovaj poziv se ne odnosi na zgrade koje imaju upravitelja sukladno prema Zakonu o vlasništvu.
Isključivo za sufinanciranje povećanja toplinske zaštite ovojnice se mogu prijaviti i kuće koje nemaju izvedenu fasadu, a koje su izgrađene prije 21. lipnja 2011. godine.
3) POJEDNOSTAVLJENA POTREBNA DOKUMENTACIJA I PRIJAVA
Izmijenjen je Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama i radovima („Narodne novine“ broj 79/14.), kako za radove obnove ne bi bila potrebna izrada glavnog projekta. Umjesto glavnog projekta je uz prijavu potrebno dostaviti potvrdu o provedenom prvom energetskom pregledu, čime se u program uključuju energetski certifikatori.
Međutim, to se ne odnosi na projekte ugradnje sustava s fotonaponski pretvaračima – za njih je i dalje potrebno dostaviti glavni projekt s troškovnikom.
Što se sve financira :
Dodatno, u prilogu je pregled raznih programa financiranja energetske učinkovitosti, gdje se mogu pogledati i svi ostali natječaji stanje (zatvoreni ili  u tijeku i dr.)

__________________________________________________________________________________________________

UO-Jastrebarsko ©2013.
Obrazovanje
Najnovije informacije o obrazovanju

Tečajevi i osposobljavanje
Detalji o tečajevima

Datoteke uz članak:
Godišnji plan raspisivanja
Vodič - Kako do sredstava za energetsku obnovu
LETAK - FZOEU Primjer