Novosti
Jaskanske obrtnice i poduzetnice na Skupu poduzetnica Zagrebačke županije

17. 06. 2015.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica, županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziralo je Skup poduzetnica Zagrebačke županije na temu: žene na tržištu rada i poticaji za zapošljavanje.

Skupu su, ispred Udruženja obrtnika Jastrebarsko prisustvovale obrtnice i poduzetnice; Nadica Golojuh, Ružica Ćuk, Barbara Medvedovski, Mateja Medvedovski i tajnica Monika Čunko.

Prisutni su, uz ostalo, pobliže upoznati s potporama koje žene poduzetnice mogu dobiti od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s poticajnim sustavom poduzetništva žena Ministarstva poduzetništva i obrta te mjerama poticanja poduzetništva kao i mjerama i potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju Zagrebačke županije.

Poduzetnicama se obratio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, koji je predstavio mjere Zavoda za zapošljavanje, poput potpora za zapošljavanje mladih osoba, potpora za samozapošljavanje, za usavršavanje, obrazovanje nezaposlenih i sl.

Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, pozvala je poduzetnice da iskoriste društvene mreže 'u svoju korist' te ukratko pojasnila Strategiju razvoja poduzetništva žena u RH
2014. - 2020.

Prisutne su pozdravili predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković i potpredsjednica Skupštine, ujedno predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Mirela Gajić.

Ispred Županije obratili su se pročelnici Damir Fašaić i Gordana Županac i prezentirali potpore Županije, koje se već godinama provode u cilju razvoja gospodarstva i poljoprivrede

Primjere dobre prakse, odnosno pozitivna iskustva s potporama koje odobrava država i Zagrebačka
županija iznijele su Renata Kruhan (Pekarnica Zemljič) iz Samobora, Barbara Medvedovski (Medeni kutak) iz Jastrebarskoga i Romina Zadravec (Obiteljska sirana Kusanovec) iz Brckovljana.

__________________________________________________________________________________________________

UO-Jastrebarsko ©2013.
Obrazovanje
Najnovije informacije o obrazovanju

Tečajevi i osposobljavanje
Detalji o tečajevima

Galerija
   visual light boxby VisualLightBox.com v6.0