Novosti
design by: LUXOR informatički poslovi
Održana Izborna Skupština Ceha proizvodnih djelatnosti Udruženja obrtnika Jastrebarsko

05.02. 2015.

Izborna Skupština Ceha proizvodnih djelatnosti održana je u srijedu, 04. veljače 2015. godine.
Predsjednik Udruženja Stipe Bučar u uvodnom dijelu upoznao je nazočne članove sa novostima u postupku izbora za tijela udruženja.

U mandatnom razdoblju 2014. - 2018. Ceh proizvodnih djelatnosti u drugom mandatu  voditi će GORAN RAČKI.
Funkciju zamjenika predsjednika Ceha i dalje će obnašati MARIO KOLUDER.
Za članove Poslovnog odbora Ceha, uz predsjednika i zamjenika predsjednika, izabrani su:

1. JOSIP RAJAKOVIĆ
2. VIŠNJA MATULIN JURAS
3. MIROSLAV IVIČEK
4. MIJO ŠINKOVIĆ
5. STJEPAN SLEMENŠEK

Ceh proizvodnih djelatnosti ima tri predstavnika u Skupštini udruženja, a izabrani su GORAN RAČKI, MARIO KOLUDER I JOSIP RAJAKOVIĆ.

Nazočnim članovim projekt Zajedničke nabave Obrtničke komore Zagreb, prezentirao je predsjednik udruženja Stipe Bučar.

Ovaj projekt zamišljen je kao pomoć članovima u postupku nabave goriva, sirovina, opreme i repromaterijala. Potvrđivanjem Statuta Hrvatske obrtničke komore od strane Ministarstva poduzetništva i obrta otvorena je mogućnost da Komora objedini obrtnike u postupku nabave te da argumentom količine nabavnih stavki realizira što povoljnije uvjete kod dobavljača.

Da bismo svi zajedno uspjeli u ovom projektu, molimo Vas da nam dostavite popunjenu pristupnicu koja se nalazi u prostorijama udruženja obrtnika Jastrebarsko.

Na taj način dajete svoj pristanak za ulazak u ovaj projekt uz utvrđene uvjete.
(može i putem ONLINE PRIJAVE na stanicama Obrtničke komore Zagreb www.okz.hr)
Čim se prikupi odgovarajuća količina podataka zaključiti će se kvalitetni ugovori s dobavljačima, a o čemu ćete biti obaviješteni putem naše web stranice, kao i na Vaš mail, te ćemo Vam dostaviti upute o korištenju pogodnosti s pojedinim dobavljačem. U tijeku je i priprema elektronske kartice s podacima budućih korisnika projekta ZAJEDNIČKE NABAVE koju će članovi dobiti putem maila.

Mario Beber, predstavnik tvrtke Cultro projekt d.o.o. informirao je članove o novostima  i obvezama iz zaštite na radu i zaštite od požara i stručnoj osposobljenosti za rukovanje strojevima i uređajima.

Podsekcija frizera i kozmetičara održala je 08. prosinca 2014. godine petu sjednicu na kojoj se raspravljalo o aktualnim i budućim događanjima te problematici struke.

Pročelnica Sanja Ravenščak podnijela je Izvještaj o radu između dvije sjednice, kao i izvješće sa sjednice Ceha frizera i kozmetičara Obrtničke komore Zagreb, čiji je redovni i aktivni član.

Na sjednici je donesen Program rada Ceha frizera i kozmetičara za 2015. godinu, temeljem novog Statuta koji je usvojen na Skupštini Udruženja održanoj 21. studenog 2014. godine, a sukladno članku 45. Statuta, oblici organiziranja i rada u udruženju po novome su CEHOVI.

Aktivnosti Ceha frizera i kozmetičara biti će usmjerene kao i do sada na unapređenju djelatnosti praćenjem aktualne problematike u pojedinoj struci - frizeri, kozmetičari, pedikeri.
       
Za 2015. godinu prijedlog je, kao i dosadašnjih godina u suradnji sa udruženjem obrtnika koje sufinancira jedan dio troškova putovanja, posjet sajmovima: frizersko- kozmetičkom sajmu COSMOPROF u Bologni,  HAIR STYLE u Rovinju, COSMETIC NEWS 2015. u Opatiji
i LONDON - seminari i sajam.

Od novih informacija frizeri i kozmetičari dobili su materijale o novinama koje Zakon o radu donosi za obrtnike kao poslodavce, o obvezama iz zaštite na radu za 2014. godinu te da se od siječnja 2015. godine uvode se novi porezni propisi.

Na kraju sjednice, članicama se obratio predsjednik Udruženja Stipe Bučar, napomenuo da od početka 2015. godine kreću izbori po Cehovima i novo mandatno razdoblje 2014. - 2018. godina, te Cehu frizera i kozmetičara poželio daljnju uspješnu suradnju sa udruženjem te da im se planovi za iduću godinu i ostvare.
__________________________________________________________________________________________________

UO-Jastrebarsko ©2013.
Obrazovanje
Najnovije informacije o obrazovanju

Tečajevi i osposobljavanje
Detalji o tečajevima